(1 ΜΙΚΡΗ ΣΟΥΒΛΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

Υλικά:

2 συκωταριές (από αρνί ή κατσίκι μαζί με τα έντερα)

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι

2 πάνες (σκέπες)

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τις συκωταριές και τα έντερα. Κόβουμε τις συκωταριές σε κομμάτια ανά 5-6 εκατοστά, τις βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Περνάμε ένα-ένα τα κομμάτια στη σούβλα (η οποία πρέπει να έχει απολυμανθεί καλά με οινόπνευμα και μετά με λάδι), τα τυλίγουμε γύρω-γύρω με την πάνα και στη συνέχεια τα δένουμε με τα έντερα προσεκτικά ώστε να μην ξεφύγει τίποτε. Στερεώνουμε το έντερο με οδοντογλυφίδες και την επόμενη μέρα ψήνουμε το κοκορέτσι στη σούβλα για 1,5 περίπου ώρα.