Υλικά:

2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι

2 λίτρα νερό

1 κιλό σπανάκι

4-5 κρεμμύδια (φύλλα)

4-5 σκόρδα (φύλλα ή σκελίδες)

αλάτι (όσο θέλουμε)

μαυροπίπερο (όσο θέλουμε)

2/3 του φλυτζανιού του τσαγιού λάδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα σπανάκια. Βράζουμε λίγο το νερό και βράζουμε τα σπανάκια για ένα περίπου λεπτό και τα σουρώνουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σπανάκι να σοταριστούν για λίγα λεπτά. Αφού σοταριστούν προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε μέχρι να κοχλάσει και προσθέτουμε το αλάτι και το μαυροπίπερο.

Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει το ρύζι και το προσθέτουμε στο νερό με τα χόρτα. Αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι (εάν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο νερό). Σερβίρουμε ζεστό περιχυμένο με λεμόνι.