Υλικά:

1 κιλό ντομάτες ώριμες

1 κιλό πιπεριές πράσινες

1 κρεμμύδι

1 ματσάκι μαϊντανό

3 κλωναράκια δυόσμο

4 σκελίδες σκόρδο

ρύζι (μία κουταλιά της σούπας για κάθε κομμάτι)

αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κόβουμε το κοτσάνι τους και βγάζουμε το εσωτερικό τους.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ανάλογο λάδι, το κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, καθώς και το δυόσμο.

Κόβουμε μικρά κομματάκια το σκόρδο, το προσθέτουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και τα καβουρδίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το εσωτερικό της ντομάτας, που έχουμε περάσει από τον τρίφτη, το ρύζι και 2 ποτήρια περίπου νερό και βράζουμε ώσπου να πιει το νερό.Κατόπιν με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις τοποθετούμε στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 2000C.