(ΓΙΑ 3 ΑΤΟΜΑ 6 ΓΑΡΔΟΥΜΠΕΣ)

 

Υλικά:

3 μικρά πατσαδάκια (στομάχια) και τα έντερα από αρνί

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

½ κουταλάκι πιπέρι μαύρο

½ κουτάλι της σούπας αλάτι

½ φλυτζάνι του τσαγιού λάδι

3 φύλλα μαϊντανό και άνιθο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα έντερα και τα πατσαδάκια πολύ καλά. Τα έντερα τα γυρνάμε με ένα μικρό ξυλάκι (καλαμάκι). Κόβουμε τα πατσαδάκια σε μεγάλα κομμάτια και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τρυπάμε το κάθε κομμάτι και τυλίγουμε το έντερο γύρω του (έτσι δημιουργείται μια γαρδούμπα).Στη συνέχεια τοποθετούμε τις γαρδούμπες μέσα σε ένα ταψί με τη σειρά και προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνιθο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 2000C για μία περίπου ώρα.