Έκανε τη μετάθεση και άρχιζε να ζει και κει σαν αντάρτης [ ήταν στον ΕΔΕΣ ] έτρωγε μα προ παντός έπινε.Το έμαθε ο Δεσπότης γνώριζε και την ιστορία του δυο τραυματισμούς από τους γερμανους και έναν από τον ΕΛΑΣ και τον φώναξε με αγάπη είναι αλήθεια να τον παρακαλέσει να μην πίνει πολύ και να μην πετάει το καλυμμαύχι και να μην χορεύει το Ζέρβα. Δεν γνωρίζω αν ο Παπαγιώργης θυμούνταν αυτά που έκανε μα τα ξανάκανε και τον ξαναφώναξε ο Δεσπότης πιο αυστηρός.
Όμως ο παπάς τα ίδια. Τον καλεί ο Δεσπότης και του λέει.
Παπαγιώργη, μου είπαν ανθρωποι καλο,ί μου είπαν άνθρωποι σοβαροί και άνθρωποι της εκκλησίας, πως γυρίζεις στις ταβέρνες και εξευτελίζεις τα ράσα σου και την εκκλησία.
Έσκυψε το κεφάλι ο Παπαγιώργης, να κόψει το κρασί, μπα, να πίνει στο σπίτι όπως του είπαν τα παιδιά του, μπα, να μην τραγουδάει το Ζέρβα και να μην τον χορεύει, μπα. Πήγε λοιπόν την τρίτη μέρα με σεβασμό στο Δεσπότη. Του φίλησε το χέρι και του είπε με σιγουριά. Αφέντη Δεσπότη και Αρχηγέ της εκκλησίας μας, μου είπαν άνθρωποι καλοί, άνθρωποι σοβαροί, άνθρωποι της εκκλησίας, πως εσύ και η βοηθός στις δουλειές της Μητρόπολης το τρίβετε το πιπέρι ή την έχεις γκόμενα. Ο Δεσπότης σηκώθηκε αγανακτισμένος και ρώτησε; Και τα πίστεψες αυτά εσύ για μένα Παπαγιώργη; και ο Παπαγιώργης, και τα πίστεψες εσύ αυτά που σου είπανε για μένα Δεσποτά μου;
Δεν τα πίστεψα ποτέ μου Παπαγιώργη.
Ούτε και γω Δεσποτά μου.
Έζησε πολλά χρόνια και ο Δεσπότης είπε σε όλους πως ο παπάς είναι άρρωστος από τα τραύματα και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται. .