3 μελιτζάνες στρόγγυλες μεγάλες

1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι

½ φλυτζάνι τυρί φέτα τριμμένη

3 φλυτζάνια του καφέ γάλα

ανάλογο χυμό λεμόνι

αλάτι , πιπέρι


Εκτέλεση:

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο. Στη συνέχεια τις περνάμε στο μύλο. Βάζουμε τον πολτό στο γουδί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι, το γάλα και όσο λεμόνι θέλουμε ώσπου να γίνει αφράτο το μείγμα.

Στο τέλος βάζουμε το τυρί και σερβίρουμε τη σαλάτα σε μπόλ πασπαλίζοντάς την με ψιλοκομμένο μαϊντανό.