Στα παλιά τα χρόνια που η ζάχαρη ήταν πράγμα σπάνιο οι Ηπειρώτες έτρωγα το γάλα με αλάτι και το ρυζόγαλο αλμυρό. Δύο ποτήρια νερό, ένα λίτρο γάλα,ένα κουταλάκι αλάτι, μια κουταλιά αλέυρι ή σιμηγδάλι ή κορφλάουρ, ένα ποτήρι ρύζι γλασέ. Βάζουμε το νερό κρύο με το ρύζι και το αλάτι να βράσουν. Όταν έχει απορροφήσει το νερό ρίχνουμε το γάλα ,και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη κολλήσει, όταν χυλώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι η κορφλάουρ και το αφήνουμε να βράσει τρία λεπτά. Είναι θαυμάσιο για τους διαβητικούς. Αν το θέλουμε γλυκό βάζουμε μόνο το ένα τρίτο του αλατιού και ενάμησι ποτήρι ζάχαρη/ το σερβίρουμε σε μπώλ και τι αρωματίζουμε με κανέλα. Η γιαγιά μου το αρωμάτιζε με ξύσμα πορτοκαλιών. Καλή όρεξη