Οι ελιές στα πεζοδρόμια που είναι γεμάτες προκαλούν. Πράσινες ελιές με μάραθο και λεμονόφλουδες. Μαζεύουμε τις ελιές τις πλένουμε καλά και τις χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι ή τις τρυπάμε με ένα πειρούνι. Τις βάζουμε σε μπόλικο νερο το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα επί 10/ 15 ημέρες. Όταν ξεπικρίσουν τις βάζουμε σε μια άρμη που κάνουμε με νερό αλάτι μαραθόσπορο και φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού. [ Νερό ένα ποτήρι αλάτι ένα κουτάλι της σούπας μαραθόσπορο ένα κουταλάκι του γλυκού μόνο δυο με τρεις λεμονόφλουδες τα βράζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν..].Αφού κρυώσουν βάζουμε τις ελιές και περιμένουμε. Σε 10 ημέρες είναι έτοιμες.Μερικοί έβαζαν μέσα και το χυμό από δυο τρία λεμόνια.Αν θέλουμε να είναι πολύ τραγανές τις βάζουμε όταν τις πλύνουμε σε ασβεστόνερο όπως κάνουμε για τα φρούτα όταν τα κάνουμε γλυκό. Τις αφήνουμε μια ώρα και τις ξαναπλένουμε συνεχίζοντας τη διαδικασία.
Καλοφάγοτες.