Υλικά:

1 κεφάλι σκόρδο

2 φλιτζάνια τσαγιού ψίχα ψωμιού

2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι

1/3 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι

λίγο μαϊντανό

λίγες ελιές


Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε την ψίχα ψωμιού και στίβουμε αρκετά. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το στουμπίζουμε στο γουδί να λιώσει καλά. Το προσθέτουμε στο ψωμί τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να γίνουν σαν αλοιφή. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε μπολ τη σκορδαλιά γαρνιρισμένη με μαϊντανό και ελιέs.