Υλικά:
1 κιλό φρέσκα κουκιά
μερικά φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
άνιθο ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι τσαγιού νερό
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα κουκιά, τον άνιθο ψιλοκομμένο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και λίγη ζάχαρη.Τα ανακατεύουμε επί 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε σιγά-σιγά να βράσουν και όταν μείνουν με το λάδι είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Σερβίρονται και συνοδεύονται με γιαούρτι.