Υλικά:

1 κιλό φρέσκα κουκιά

μερικά φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι

άνιθο ψιλοκομμένο

½ φλυτζάνι τσαγιού νερό

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα κουκιά, τον άνιθο ψιλοκομμένο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και λίγη ζάχαρη.Τα ανακατεύουμε επί 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε σιγά-σιγά να βράσουν και όταν μείνουν με το λάδι είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Σερβίρονται και συνοδεύονται με γιαούρτι.