Υλικά:

Εντόσθια αρνιού (1 συκώτι, πνευμόνι, ½ κιλό έντερα, καρδιά)

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ματσάκι άνιθο

½ κούπα ρύζι

αλάτι, πιπέρι, λάδι

2 λεμόνια

2 αυγά

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα εντόσθια, τα ζεματάμε σε ζεστό νερό και μετά τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι να ξανθύνει, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα εντόσθια.Αφού τα γυρίσουμε λίγο, προσθέτουμε τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν.Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τ’αφήνουμε να βράσει.

Για να αυγοκόψουμε τη μαγειρίτσα, χτυπάμε ελαφρά σε μια γαβάθα τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και την ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει το αυγό.

Σερβίρετε ζεστή.